Knjige sage

Obilje dobrot

Brskajte po strani, saj si lahko preberete ali naložite obilje dobrot. Tukaj lahko najdete množico dražilnikov, res ogromno dodatkov in tudi brezplačne knjige. Svet Vitezov in Čarovnikov trenutno obsega 2500 let. Potopite se v ta čudežni svet ...

Vizitka

Description of graphic.Projekt Vitezi in Čarovniki sem na spletno stran spravil že "davnega" avgusta 2006, prva tiskana knjiga, Vitezi in Čarovniki: Indigo otroci, je izšla septembra 2007.

Vitezi in Čarovniki je verjetno najobsežnejši slovenski leposlovni literarni projekt.

Trenutno obsega 3 tiskane in 5 elektronskih knjig (Duhovi Aldeverga in Zadnji boj Zeolije štejem kot eno knjigo, saj sta noveli izšli tudi v zbirki).

Vsebine je trenutno za preko 1200 tiskanih strani in blizu 2500 e-strani.

Trenutno pripravljam tiskane izdaje Vzpon indigo otrok.

Vse informacije

 

Knjige, ki vas popeljejo v temne meglice sodnega dne

Vzpon Elejle pripoveduje zgodbo o udejanjenju Elejle in nastanku Vesoljnega carstva skoraj 200 let pred dogodki v Padcu svetih. Sonoroda je bila revna otoška grofija. Čeprav je zaradi darovanja svečeništva Tarafa nosila veliko breme zaradi žrtvovanja lastnih ljudi, je bila v očeh vladarja mabeje Ceodije, kamor je sodila, vedno bolj poniževana. Novi svečenik Tarafa ugotovi, kako prekiniti to nasledstvo žrtvovanj in poniževanja. Pripoved je 1. del t.i. Trilogije o Vesoljnem carstvu.

  • Izšlo julija 2016 (tiskana in E-knjiga)

Padec svetih je povest o kolosalnem padcu Svetovnega cesarstva. Roman se posveča legendarni epopeji Begunstva. Peščica drznih je omogočila beg zadnjemu dediču polvilinske dinastije pred smrtonosnim Vesoljnim carstvom. Zgodba je osrednji del t.i. Trilogije o Vesoljnem carstvu.

  • Izšlo maja 2016 (tiskana in E-knjiga).

Evangelij in Languedoce pripoveduje znamenite dogodke iz Svete dežele na prelomu našega štetja. Odlomke iz Evangelijev povezuje zgodba, ki se nadaljuje v Languedocu, znameniti francoski pokrajini, polni skrivnosti. Spoznali boste še en vidik Marije Magdalene in krvnega nasledstva Jezusa Kristusa.

  • Predvidoma 2017 v tiskani in E-obliki.

V Votlini skrivnosti dva ambiciozna arheologa odpreta skrinjo, ki bi morala ostati zaprta. V naš svet vstopijo sile, ki si jih vsi želijo, a si tega ne priznajo.

  • Izšlo 2012 (tiskana in E-knjiga)

Vzpon indigo otrok pripelje na sceno božji poseg v rušenje ravnotežja. Pojavi je Mešarah, vitez in čarovnik, ki živi samo za pripravo na finalni obred - Pemej.

  • Izšlo v E-obliki 2014, tiskana prihaja v jeseni 2016 na Slovenskem knjižnem sejmu.

Somrak Drugotnosti v prvi povesti popisuje viteški boj Zeolije in njeno tragedijo, a v drugi spemljamo prevaro vilinca Amrokha Gideusa in lov za zakladom, ki ne sme izginiti.

  • E knjiga izšla 2015.

Indigo novi svet nas pripelje na dvor cesarja, ki se zaradi oportunističnega preživetja poveže s peklensko nevesto. Vojna spremeni običje Drugotnosti. Mešarah se znajde v precepu - je lahko sovražnik mojega sovražnika tudi prijatelj?

  • Izšlo 2012 (tiskana in e-knjiga)

Vladavina indigo otrok je zgodba o tragediji zahodne demokracije in povampirjenega ustroja zahodne družbe. Odprejo se vrata pekla. Kaj je dobro in kaj zlo? Je padli svet vreden reševanja? Kako naj bog najde svoje, če pa vsi gredo v pekel?

  • Izšlo 2020 v tiskani in E-obliki.

Indigo apokalipsa bo dramatični zaključek tetralogije, ki se je začela z Vzponom indigo otrok. Lahko pogumno dekle vzpostavi ravnotežje v tem in onem svetu? Obstaja še kaj po apokalipsi, koncu dni? Je na obzorju nov eon, nova šemita?

Predvidoma nekje v 3. desetletju 21. stoletja ...