Knjige sage

Obilje dobrot

Brskajte po strani, saj si lahko preberete ali naložite obilje dobrot. Tukaj lahko najdete množico dražilnikov, res ogromno dodatkov in tudi brezplačne knjige. Svet Vitezov in Čarovnikov trenutno obsega 2500 let. Potopite se v ta čudežni svet ...

Na kratko o vseh knjigah sage

Na tej strani so zbrane kratke predstavitve vseh knjiga sage.

Dodane so tudi knjige, ki so že blizu izdaje ali v pisanju.

Knjige so razdeljene v tri sklope:

  1. Trilogija o Vesoljnem carstvu.
  2. Predzgodba in vmesne povesti osrednje sage.
  3. Osrednja tetralogija.

Podrobnosti o posamezni knjigi sage so na ločenih straneh, uporabite meni na levi, kjer izberete želeno knjigo. Tudi dražilniki in dodatki se nahajajo na teh straneh.

Druge lokacije dražilnikov

Dražilniki knjig iz sage Vitezi in Čarovniki so na voljo tudi na www.samozalozba.eu. Tam so tudi dražilniki drugih mojih literarnih del. Dražilniki na strani samozalozba.eu so lahko delno zastareli, zato dobrote iz sage Vitezi in Čarovniki iščite zlasti na tej strani, posvečeni temu največjemu slovenskemu literarnemu projektu.

Trilogija o Vesoljnem carstvu

Trije samostojni romani tvorijo ohlapno celoto Trilogija o Vesoljnem carstvu. Vsako od treh knjig lahko preberete kot ločeno zgodbo, saj gre za popolnoma samostojna dela. Za boljšo izkušnjo je seveda bolje knjige prebrati v kronološkem redu, a ker se pripovedi neposredno ne navezujejo ena na drugo, je odlično berljiva vsaka zase.

 
cca. 400-350 pnš

Vzpon Elejle, Povesti iz sage Vitezi in Čarovniki

ISBN tiskana:
978-961-93793-8-7

ISBN e knjiga: 
9789619379394

Roman, ki je na eni strani tragična ljubezenska zgodba, na drugi junaška povest o veličastnih junakih pozabljenega časa, prinaša pripoved o začetku konca čudovite civilizacije Svetovnega cesarstva.
Na začetku 10. stoletja mladi Darej Halal, nečak aktualnega malahida Sonorode zasluti, da Taraf skriva izjemno skrivnost. Po soočenju s svojim predhodnikom se odloči za spremembo utečenega reda. Darej se leto kasneje vrne v prestolnico Kandar, prevzame položaj kralja in Sonorodo razglasi za kraljestvo. S tem se je začel skoraj dve stoletji trajajoči propad Svetovnega cesarstva, ki se je iztekel v znamenitem Padcu, opisanem v Padcu svetih.
Vilinci začutijo motnje, a doživijo bridko razočaranje in ponižanje. Kralj vilinskega kraljestva Diweje sproži akcijo proti Sonorodi, a zaradi podcenjevanja doživi neuspeh.
Tragični zaključek neuspelih poskusov umora naslednika Sonorode mnogi plačajo z življenjem.
Elejla prevzame svoj položaj kot basilea Vesoljni car … 

cca. 300 pnš

Padec svetih, Povesti iz sage Vitezi in Čarovniki

ISBN tiskana:
978-961-93793-5-6
ISBN e knjiga:
9789619379370

Kot je bilo Svetovno cesarstvo kolosalno, tako je bil kolosalen tudi njegov padec. Zadnje dejanje Padca se je odvijalo pred obleganimi zidovi super-prestolnice Wendenburga.
Padec Svetovnega cesarstva se je zgodil skoraj 2400 let pred dogodki, opisanimi v Votlini skrivnosti. Bajeslovno bitje Elejla je, v podobi Vesoljnega carja, s spletkami in brutalno vojno končalo zlati eon.
V zadnjem dvornem prevratu je hotel majordom Trona odstraniti še zadnji plamenček svete polvilinske dinastije.
Dedič krone Timeus IV je v spremstvu strica in fanatičnih varuhov pobegnil iz smrtonosne pasti. Na legendarnem Begunstvu so se pridružili zvodnik, orčja sužnja, tihotapski plemič in dezerterji. V senci zaključka padca super-prestolnice se je odvijala drama za preživetje. Ravno Begunstvo je razkrilo vso tragedijo zadnjih dni Padca …
cca 0 - 40 nš  Evangelij iz Languedoca, Povesti iz sage Vitezi in Čarovniki
(predvidoma konec 2017)
 
Roman bo opisoval zadnja leta Vesoljnega carstva in dogodke ob nastopu Mešaraha stare dobe. 

Predzgodba glavne sage: Vitezi in Čarovniki 0: Votlina skrivnosti

Votlina skrivnosti je slovenski hit med e knjigami, Somrak Drugotnosti je zbirka novel Zadnji boj Zeolije in Duhovi Aldeverga.

 2048 nš

Vitezi in Čarovniki: Votlina skrivnosti

ISBN tiskane:
978-961-93373-0-1
ISBN e knjige:
9789619347102

 
Angleška zvezdniška arheologa dr. Neil Dick Dickson in dr. Mary Smith na znamenitem najdišču Kumran ob Mrtvem morju najdeta nenavadno, od sveta izolirano votlino. Kmalu se izkaže, da votlina ni bila izolirana brez razloga. Znanstvena radovednost, iskanje akademske slave in s tem povezanega statusa, na dan izvrže prekletstvo, ki ne bi nikoli smelo v svet sredi 21. stoletja. Izkaže se, da najdeni artefakti prihajajo iz nekega drugega sveta, popolnoma tujega vesolja. Začnejo se dogajati nenavadnosti. Vplete se skrivnostni red MAGNA ORDO SANCTUM SPIRITUS, ki deluje pod okriljem Katoliške cerkve. Pojavi se tudi Marijin red iz Magdale. Svoj piskrček pristavijo razne tehnološke agencije, teroristične in protiteroristične skupine. Zvezdniška arheologa postaneta begunca, ki so jim za petami vsi, ki se želijo dokopati do ključa vsemogočne moči. Marijin red iz Magdale želi izvesti strašen obred—udejanjenje utelešenja kaosa Elejle. Krvna daritev nedolžnega, rojenega iz grešne zveze zaradi Marijinega posega spodleti in sproži se rojstvo pekla na zemlji … Dobesedno. Oder za nastop Elejle in peklenskega zbora damejahov in kerkešev je pripravljen. 
2065 n.š.  Somrak Drugotnosti, Povesti iz sage Vitezi in Čarovniki  Somrak Drugotnosti sestavljata dve noveli, ki se zlahka bereta kot en roman. V noveli Zadnji boj Zeolije se podamo na krvavo fronto Zeolije. Vsa jeklena sila Vesoljnega carstva ne zmore preboja. Potem poseže princesa Vzhoda in vojna se približa tragičnemu koncu.
Duhovi Aldeverga nadaljujejo misijo Hana, Lene, Arcusa, Eldarja, temnega vilina Lina in rešmeaga severnih vilincev Amrokha. Kmalu je Amrokh z najdenima tehagacema begunec, a ostali člani druščine ga lovijo. Iz ozadja vse skupaj spremlja vzhodna princesa Aleja, ki ima svoj načrt ...

Vitezi in Čarovniki - Tetralogija o Mešarahu

Štirje veličastni romani, ki v mnogočem orjejo ledino v slovenski literaturi.  Gre za prvi slovenski roman, ki je vključeval zemljevid in zgodovino fantazijske dežele, nadalje je bil prvenec glede spletne prisotnosti, saj do leta 2006 nihče ni postavil spletne strani, namenjene literarnemu projektu.

Prvenec z naslovom Indigo otroci je izšel leta 2007 in je bil kljub uredniškim, lektorskim in tudi oblikovnim pomanjkljivostim dobro sprejet. Letos je bil 32. Slovenskem knjižnem sejmu predstavljen uredniško, vsebinsko in oblikovno popolnoma prenovljen kot Vzpon indigo otrok. Ljubiteljem dobre sodobne fantazije sem bil dolžen pripraviti temeljito urejeno knjigo. Indigo otroci je zdaj brezplačno v e-obliki, seveda uredniško očiščen. Vsak del osrednjih knjig sage je posvečen enemu od elementarnih principov - ogenj, zrak, voda, zemlja.


2065 nš 

Vitezi in Čarovniki:
Indigo otroci

ISBN tiskane
978-961-91614-5-6
ISBN e knjige
9789619367636 

Prva knjiga, leta 2011 sem se jo odločil napisati na novo in je z imenom Vzpon indigo otrok izšla v času 32. Slovenskega knjižnega sejma.

2065 nš 

Vitezi in Čarovniki: Vzpon indigo otrok

ISBN tiskane:
ISBN e knjige:

 
Borisu se na čisto običajen ponedeljek zgodi čudežna pot. Znajde se v družbi smešnega upokojenskega krožka in spozna, da mu je naloženo breme Mešaraha - viteza in čarovnika, ki mora povrniti ravnotežje v tem in drugem svetu. A Boris je drugačen Mešarah. Je prišlo do nove prevare Elejle, strahotne sile Megšelema? Bo Boris znal zgrabiti vajeti?
V Drugotnosti pod udarcem Božanskega carstva pod pade Medalar. Cesarstvo Shedanija je v letargiji. Bo zmoglo moči za soočenje z vse močnejšim Božanskim carstvom in bremenom lastne zgodovine?

2068 - 2069 nš 

Vitezi in Čarovniki:
Indigo novi svet

ISBN tiskane:
978-961-92766-8-6
ISBN e knjige:

 
Po treh letih miru se med prvomajskimi počitnicami na plaži v Dubaju znova začne ...
Vatikan se odloči za maščevanje umorjenega škofa. V Vojniku zaradi izvedenega eksorcizma obudijo Sandro, ki se pripravi na svoj trenutek.
Boris se na koncu prve študijske stopnje preda žurerskemu vsakdanu svojega cimra v študenstkem domu. Z Lucijo se malce odtujita. Po atentatu na svoja starša je izvedel obred, ki bi ga smel samo v Drugotnosti in po Pemeju. Zatem se poda na maščevalni pohod v Vojnik. Sandra pobegne. Pokaže se, da ima v ozadju račune kardinal Falcone. Po umoru papeža pride do preobrata ...
V Drugotnosti stari cesar umre in naslednik se poveže z eno od princes Vzhoda. Cesarstvo Shedanija in Božansko carstvo se združita v Svetovno cesarstvo. Izbruhne vojna, ki odnese Elion in Ardenijo. Zatem izbruhne upor proti novi oblasti ...

2071 - 2073 nš 

Vitezi in Čarovniki:
Vladavina indigo otrok


Predvidoma:
2017/18 
Boris se poda na iskanje sledi izgubljenih sibetov. Najde Mary Smith, popolnoma uničeno zaradi magije zatabov. Skupaj obiščeta prizorišče finalnega soočenja Votline skrivnosti. Postavljen je pred dilemo. Je vredno reševati povampirjeno zahodno demokracijo, ki je orodje peščice za izčrpavanje sveta? Po opravljeni nalogi se posveti Luciji in jo zaprosi. Poroka na prelomu padca zahodnega sveta?
V Drugotnosti se dvakrat sreča s pravljično vilinsko kraljico. Med njunim drugim srečanjem se vilinci odločijo za akcijo ...
2089 - 2102 nš

Vitezi in Čarovniki 4


Predvidoma 2022 
Zaključek tetralogije o Mešarahu.