Knjige sage

Obilje dobrot

Brskajte po strani, saj si lahko preberete ali naložite obilje dobrot. Tukaj lahko najdete množico dražilnikov, res ogromno dodatkov in tudi brezplačne knjige. Svet Vitezov in Čarovnikov trenutno obsega 2500 let. Potopite se v ta čudežni svet ...

Vzpon indigo otrok: 1. del osrednje sage

V tej epski zgodbi se Tolkienovski fantazijski svet sreča z Martinovimi krutimi dvornimi spletkami, vse je začinjeno z ZF prihodnostjo v svetu, kjer neoliberalna finančna diktatura uničuje vse, kar je dobrega.

NADALJEVANJE USPEŠNICE VITEZI IN ČAROVNIKI: VOTLINA SKRIVNOSTI! KAR SE JE ZAČELO V PODRTI VOTLINI, SE NADALJUJE V EPSKI ZGODBI, KI SE DOGAJA TUDI V SLOVENIJI! VRAČAJO SE KARDINAL LUIGI FALCONE, PROFESOR MARKO LESNIK IN POJAVI SE ZAROTA ... TU IN V DRUGEM VESOLJU.

Skoraj istočasno, s finalom dogodkov v Votlini skrivnosti, se udejanji nova generacija aganealov. To so utelešeni duhovi etirjev, temeljev obstajanja vseh vesolj. Ampak to udejanjenje je bilo res nenavadno! Zgodilo se je v majhnem mestu Celju sredi majhne evropske države Slovenije. Vseh sedem etirjev se je utelesilo v tako majhnem mestu. To se je v dolgi zgodovini Čuvajev zgodilo prvič. Vedno do zdaj so se udejanjili širom zemeljske oble.

Kdo so Čuvaji? Čuvaji so ljudje, živeči v simbiozi z nesmrtnimi aganeali. Čuvaja sestavljata človek in aganeal. Ko človek umre, aganeal najde novo primerno telo. V našem svetu lahko ubijete človeka nosilca, a aganeala se lahko odstrani (ne ubije) in onemogoči samo na poseben način. V vsej zgodovini še nikoli ni nihče ubil nesmrtnega aganeala. Že sam pojem nesmrtnosti je v nasprotju z obetom uboja.

Slabo desetletje po izginotju arheologinje Mary Smith in obeh sibetov se začnejo dogodki. Marijin red iz Magdale želi preprečiti vzpon Mešaraha, bajeslovnega viteza in čarovnika, ki lahko edini onesposobi črno magijo zatabov Pri tem jim spodleti in izkaže se nemoč reda. Tedaj na sceno stopijo na sceno nedolžna bitja ...

Tiskana izdaja je bila predstavljena na 32. Slovenskem knjižnem sejmu!

Figure se začnejo pomikati na izhodiščne položaje drame konca vseh časov in vesolja.

Do novega dogajanja mine še slabih deset let. Začne se za zajtrk lepega aprilskega dne leta 2065. Vse je bilo OK do ure Slovenščine. Tam je maturanta Borisa Plahutnika odneslo v neznani svet. Nekaj mogočnega in nemogočega je našlo pot na prosto in začne se dogodivščina.

Boris kmalu izve, da se je vanj udejanjil Mešarah, bajeslovni vitez in čarovnik z božjo licenco za ubijanje in čaranje. Ta udejanjenje se je zgodilo nenavadno hitro, v telo maturanta in ne predpubertetniškega otroka. Pomaga mu malce smešen upokojenski krožek Čuvajev.

Istočasno v drugem svetu, v redkejšem vesolju, Drugotnosti, eno od človeških kraljestev, imenovano Medalar, doživi bridki poraz proti nenavadno strumni vojski orkov in kačjeglavcev. Nov basilea (tako na Vzhodu pravijo svojemu carju oz. carici – beseda je vilinskega izvora. Basilea je brezspolni samostalnik), imenovan Božanska osebnost, je v neverjetno kratkem času, komaj deset letih, združil in utrdil ves vzhod.

Horde Severne armade, pod vojnim poveljstvom od nemrtvih vstalega kerkeša, lorda Setha Ureusa in nenavadne deklice, bliskovito potolčejo Medalar. Samo Zeolija vzdrži prvi naval ogromnih hord. Zeolijski grof Malahid X Zeolski pošlje svojega sina Hana na misijo iskanja rešitve. Tukaj v igro vstopijo še Vilini izza svojega Belega zidu, Gozdarji in druga čudna bitja. Vsak ima svoje račune. Največje človeško kraljestvo, Cesarstvo Shedanija, okleva. Upravlja ga liberos (svobodnjak) Artus Orwen, ki sledi predvsem svojim finančnim koristim, in njemu ni do vojne z nasprotnikom, ki lahko ogrozi njegove posesti. V našem svetu se zgodi nenavadna drogeraška afera. Vpleteni so pomembni minister, njegov sin, čudaška nesrečnica z roba in okoliščine kasneje vključijo še brata evropskega ministra.

Boris je v nastali zmedi razpet med svojo osebnostjo in dejanji, ki jih narekujejo vse bolj divje okoliščine. Pet deklet z roba družbe stopi v službo vzhajajoče sile kaosa. Boris ugotovi, da indigo otroci niso glasniki novega, boljšega sveta, temveč poskus temne zavesti kaosa, Elejle, da se utelesi v gostem svetu in s tem vse prevara. O svojem razkritju prepričuje Čuvaje, a ti ga ne poslušajo. Držijo se svojih, tisočletja starih prepričanj. V ozadju plete mrežo tudi skrivnostni Magna Ordo Sanctum Spiritus. Na koncu se zgodi boj, ki spremeni vse.

Začne se epsko potovanje med tem in drugim svetom. Priča boste nenavadnim prigodam, epskim bojem, kajti nastopil je čas indigo otrok. 

Vabim vas, da se pridružite fantastičnem potovanju v svet senc, sanj, pravljic in nočnih mor ...

Opomba

Dodatki se v HTML obliki nalagajo malce dlje, saj gre za preko 48.000 besed, torej za kar konkreten roman. Za udobno branje priporočam PDF verzijo v A5 formatu.

Dodatki - Spletni | Dodatki PDF | Dražilnik 2 PDF |