Knjige sage

Obilje dobrot

Brskajte po strani, saj si lahko preberete ali naložite obilje dobrot. Tukaj lahko najdete množico dražilnikov, res ogromno dodatkov in tudi brezplačne knjige. Svet Vitezov in Čarovnikov trenutno obsega 2500 let. Potopite se v ta čudežni svet ...

Vzpon Elejle

Povesti iz sage Vitezi in Čarovniki

Prva knjiga Trilogije o Vesoljnem carstvu

Sonoroda, imenovana tudi Smrtno otočje, je že od nekdaj redko naseljeno otočje na skrajnem severovzhodu Svetovnega cesarstva. Otočje je sodilo v mabejo Ceodijo in ves čas slavnih dejanj zlatega eona na obrobju dogajanja in pozornosti.

Ceodijski mešeli (zemljiški vladarji) so zaradi dogodkov na začetku 9. stoletja vse močneje privijali Sonorodo, do otočja so gojili vse bolj poniževalni odnos.

Sonoroda je imela dve značilnosti, ki sta v poznem cesarstvu odigrali ključno vlogo.

  1. Sonoroda je edina nudila zavetišče svečeništvu Lebenoha in kristalni magiji. Vsepovsod drugod v cesarstvu sta bila kult Lebenoha in magija iztrebljena in prepovedana. Na Sonorodi vilinski arbitražni tribunal ni uveljavil te prepovedi zaradi druge posebnosti Sonorode.
  2. Sonoroda je skrbela za neprekinjeno krvno linijo svečeništva Emen Mabemota na Tarafu.

Taraf, dom skrivnostnega svetišča Emen Mabemot je bil izpostavljen otok sredi razburkanega Severnega oceana. V podzemlju za Petimi stebri je kristalna magija s pomočjo svečeništva zadrževala sile Megšelema. Sonodora je vsakih 20 let poslala čez nevarne vode svežega leceoha Enem Mabemot, da zamenja svojega predhodnika. Menjava se je končala s smrtjo predhodnika. Po smrti predhodnika je straža novega leceoha pokončala vse njegove svečenice. Stara straža je izbrala obredni samomor z jojgahi (obredni nož). Položaj je prevzel novi leceoh s svojo lietzeto, svečenicama Lebenoha in Mogosa ter šestimi Čuvajkami zatabov. Tako se je sklenil krog in čez 20 let se je vse ponovilo - z novim puščanjem modre krvi.

Ključno je bilo, da ne preživi nihče, ki je bil v stiku z osrčjem kristalne moči.

In še nekaj ... kristalna magija je edina vrsta magije, proti kateri je vilinska magija nemočna.

Svetišče Emen Mabemot za petimi pari stebrov je v globinah podzemlja skrbelo za varovanje sveta pred kaosom Megšelema, pred zapeljivo močjo zatabov. Nič ni smelo mimo stebrov Lebenoha in Mogosa, saj nobena sila ne ustavi moči obeh svetovnih lun. Elejla z damejahoma je moralo ostati za vrati kristalnega portala.

Ravno 20 let je bilo dovolj za utrditev branika pred Drugim svetom, a po preteku teh let se mora svečeništvo odstraniti, saj sila skušnjave prej ali slej premaga še tako trdno svečeništvo.

Zgodilo se je na začetku 10. stoletja Svetovnega cesarstva. Novi svečenik Darej Halal se je odločil spremeniti usodo sveta.

Roman je izšel junija 2016

[Naročilo tiskane izdaje za 6 €] [Nakup ali izposoja e-knjige]

Dodatki | Dodatki PDF | Dražilnik PDF