Knjige sage

Obilje dobrot

Brskajte po strani, saj si lahko preberete ali naložite obilje dobrot. Tukaj lahko najdete množico dražilnikov, res ogromno dodatkov in tudi brezplačne knjige. Svet Vitezov in Čarovnikov trenutno obsega 2500 let. Potopite se v ta čudežni svet ...

Somrak Drugotnosti, povesti iz sage Vitezi in Čarovniki

V romanu se izpostavlja vprašanje:
"Koliko krvi nedolžnih je treba preliti za zadovoljitev časti enega?"

Somrak Drugotnosti ima kar dolgo digitalno brado.

Najprej sta bili noveli, objavljeni na Biblosu, kjer še imata svoje digitalno življenje.

Pozneje je nastala zbirka Somrak Drugotnosti, takisto namenjena digitalnemu obstoju, ko sem obstoječi noveli malce prečistil, dopolnil in izdal samo na eEmki.

Vendar vsi vemo, kako je z digitalijami, vsi jih podpiramo, a dokler ne nastopi opredmetena oblika, to ni tisto pravo z veljavo.

Zbirko sem tokom leta 2017 še razširil z obsežnim poglavjem bitke za najsevernejše vilinsko otočje Almandra. V povest sem uvedel meni ljubega vilinskega kralja Almisa Fora, ki sem ga predstavil v Vzponu Elejle. S tem je Somrak Drugotnosti še dodatno obogatena glede na digitalne izdaje.

Zastava Božanskega carstva

Zemljevid Almandre in položaj tik pred invazijo

Roman Somrak Drugotnosti je sestavljen iz dveh velikih poglavij, Zadnji boj Zeolije in Duhovi Aldeverga. Obe povesti sta samo ohlapno povezani, kronološko se komaj kaj pokrivata.

Dogajanje v zbirki nadaljuje veličastni Vzpon indigo otrok, prvo knjigo osrednje štiridelne sage Vitezi in Čarovniki.

Vojna za Medalar se je nadaljevala na braniku Zeolije, kjer se zaključi zgodba Vzpona indigo otrok. V poglavju Zadnji boj Zeolije spremljamo vojno za Zeolijo. To je pripoved o viteštvu, srčnosti in izpostavi vprašanje smisla žrtvovanja življenj tisočev v službi časti enega.

V Vzponu indigo otrok smo tudi zapustili druščino, ki se je podala na iskanje tehagacev, kristalov, ki omogočajo Mešarahu zlom zatabov. Samo z zlomom zatabov je po legendi možno ustaviti prevlado Elejle v tem in drugem svetu. Poglavje Duhovi Aldeverga osvetljuje pot druščine do Aldeverga, ruševin nekdanjega bisera civilizacije in njeno nadaljnjo usodo.

Nakup tiskane ali e-knjige

[Naročilo tiskane izdaje za 9 €] [Nakup e-knjige na e-Emki]

[Dražilnik 1 PDF] [Dodatki]