Knjige sage

Obilje dobrot

Brskajte po strani, saj si lahko preberete ali naložite obilje dobrot. Tukaj lahko najdete množico dražilnikov, res ogromno dodatkov in tudi brezplačne knjige. Svet Vitezov in Čarovnikov trenutno obsega 2500 let. Potopite se v ta čudežni svet ...

Evangelij iz Languedoca

 

Prvi del zadnje knjige trilogije o Vesoljnem carstavu

Širom Vesoljnega carstva vlada mir, ljudstva so pozabila na veličino nekdanje zlate dobe Svetovnega cesarstva pod vladavino človeškega cesarja in vilinske kraljice. Severni vilinci so se zakopali za mogočnim Zidom in deželo vklenili v večni sneg in led.

Že preko sto let se proti carski vladavini ni vzdignil niti en sam, samcat, omembe vreden upor. Oba damejaha sta vsak v svojem prebivališču. Marisa si je izbrala Zeolverg, a Elisa ne zapušča Prepovedanega sektorja nekdanje prestolnice Wendenburg. Ljudje so skoraj pozabili na obstoj damejahov, saj ju že skoraj stoletje ni nihče videl. V njunem imenu so vladali jekibi - carski kronski princi, pravzaprav skoraj kralji, vsaj na videz samostojnejši od nekdanjih mešelov.

Tragedija Padca in Begunstva sta samo oddaljen spomin na tragična leta hitrega trohnjenja zlate dobe. Ljudstva so, sprijaznjena s carsko oblastjo, živela naprej in pozabila na mnoge nekdaj cvetoče cesarske marke. Carstvo že preko dvesto let ni zasedlo niti ene nove dežele, vkopalo se je na zhodni meje sedanje Shedanije. Vsi so pozabili na grozo šestih kerkešev, ki so zlomili nekdanjo veličino.

Še pomnite njih imena? Naj vas spomnim!

Meririm, Asmodel, Behemot, Mammon, Seth Ureus, Astaroth ... Nihče pa ne ve, kje je Satan, sedmi kerkeš, ki bo vstal ob koncu dobe ...

Kerkeš Meririm - čisto sam je v času Padca pred Aldevergom uničil vojsko Gozdnih vilincev

Elejla se po pričevanjih ni prekmaknila iz Smrtnega otočja že vsaj slabo stoletje. Meri, vesoljni car, je vladala vsemu širnemu carstvu iz skoraj mitske carske palače nad Kandarjem. O njej so krožile različne, že skoraj legende.

Ob tej otopelosti vseh ljudstev ne mirujejo samo Gozdni vilinci. Njihov edini preživeli aeral, Enej Olom, se noče sprijazniti z letargijo jeklenega miru. Dolga desetletja je iskal način, kako premagati na videz nepremagljivo Vesoljno carstvo. Kako porušiti nekaj, kar nihče noče zrušiti?

Končno je našel rešitev. Izračunal je silnice energij in vsi računi so se iztekli v eno samo možnost. Samo ena oseba lahko obrne energije obeh vesolj - Mešarah iz Onostranstva, iz našega sveta ...

A pot do cilja ni lahka. Energije, ki so temelj obuditve Mešaraha so tudi temelj obstoja zatabov in s tem moči Elejle in obeh damejahov.

Kako torej obuditi Mešaraha in istočasno pokopati Elejlo in zrušiti Vesoljno carstvo?

[Dražilnik 2]